Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2015 20:47 - Тайна среща в Лондон на банкери може да премахне парите в брой
Автор: bubolina111 Категория: Бизнес   
Прочетен: 2054 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 28.05.2015 20:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 В края на май централните банки по света могат да вземат решение за създаването на „общество без пари в брой“, пише infowars.com

Икономистът Мартин Армстронг твърди, че „тайната среща, която ще сложи край на пари“, ще се проведе в Лондон до края на месеца, с участието на представители на ЕЦБ и ФЕД.

Армстронг е известен с успешната прогноза за „черния понеделник“ (колапс) през 1987 г. и на руския финансов фалит през 1998 г. Икономистът бил шокиран, че медиите не съобщават за предстоящата конференция.

„Смятам, че е много озадачаващо, че аз бях единственият, който съобщи за тайната среща в Лондон. Кенет Рогоф от Харвардския университет и Вилем Бойтер, главен икономист в Citigroup, са се обърнали към централните банки с предложение да се забрани използването на физическите парични средства изцяло, за да дойде ден, когато няма да може да се купува или да се продава нещо без одобрението на правителството“, – казва Армстронг.

„Когато порових в търсачката се оказа, че никой освен мен не е писал нищо за срещата в Лондон. А моите източници са преки и надеждни.“

Армстронг пръв обърна внимание на предполагаемата среща по-рано този месец, когато каза, че представители на Федералния резерв, ЕЦБ, както и участници от централните банки на Швейцария и Дания, ще посетят „голяма конференция в Лондон,“ на която Кенет Рогоф от Харвардския университет и Вилем Бойтер, главен икономист в Citigroup, ще направят презентацията.

 

loading...

 

 

„По-добре да държим едно око отворено в нощта, когато може да се роди“ безкасовото общество „. Този процес протича по-бързо от очакваното. Защо тайна среща? Това мирише лошо“ – заключава Армстронг.

Дискусии и раздвижване на темата за забраната на пари в брой многократно се появяваха през последните седмици.

Вилем Бойтер, който според Армстронг, участва в тайната среща, наскоро призова за премахване на парите като цяло, за да се „реши проблема на централните банки в света“ с отрицателни лихвени проценти. “

Миналата година, Кенет Рогоф също така призова за „премахване на физическите валути“, за да се спре „укриване на данъци и незаконните дейности“, както и да се попречи на хората да теглят пари, когато лихвените проценти са близки до нулата.



Тагове:   пари,   нср,


Гласувай:
5


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bubolina111
Категория: Забавление
Прочетен: 549217
Постинги: 375
Коментари: 471
Гласове: 610
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031