Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2015 19:56 - НАСА съобщи, че Старгейт съществува
Автор: bubolina111 Категория: Забавление   
Прочетен: 1436 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 11.03.2015 19:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Боже, колко малко знаем! И защо в предния постинг вместо заглавие написах:"Заглавието НЕ Е ВАЖНО". Заради това, което много източници споменават, но никой не казва в прав текст, а именно: Хората отдавна са стъпили на МАРС. 
И въпреки, че в този постинг заглавието е конкретно, не това което казва грабна моето внимание, а онова някъде по-надолу(то е зрънцето, което ме впечатли). 
А за такива "ентусиасти" като minevv, които се имат за много "изучени" и "можещи", да слагат минуси колкото си искат, щом толкова са свикнали с тях.

Старгейт, магнитни портали, вихри в космоса: фантастите дават различни имена на необичайните дупки в пространство/времето, за да обяснят как пътешественици от отдалечени райони на пространството, времето, или и   двете, стигат до орбитата на Земята.

Но това е само трик на научната фантастика,   повод да се разкаже една добра история, нали?

Оказва се, че те все пак съществуват, въпреки че откритието, както се твърди, е  на все още ранен  етап.

Изследовател в Университета на Айова финансиран от НАСА,  предложи как да бъдат намерени. Въпреки това, някои смятат, че това е стара новина за  “напреднала цивилизация” , от която избрани хора  вече са били на Марс и по-далеч.

Още  по-скептичните вярват, че въпреки че тези невероятни факти  едва сега са  оповестени от правителството, то  отдавна знае за порталите, използва ги  в продължение на много години, като получената информация и помощ от приятелски настроени извънземни вече се използва.

Все пак, нека хвърлим един поглед към новините   на НАСА, които потвърждават това.

“Ние ги наричаме Х точки или области на електронна  дифузия” – обяснява Джак Скъдер, специалист по  физика на плазмата от Университета на Айова. – “Те са разположени на места, където магнитното поле на Земята взаимодейства с магнитното поле на слънцето, създавайки при това непрекъсваемо трасе с дължина 93 милиона мили от нашата собствена планета до атмосферата на Слънцето.”

Доклад на НАСА: «Наблюденията на  апарата  THEMIS и европейските космически Cluster  позволяват да се предполага, че тези магнитни портали се отварят и затварят десетки пъти на ден.

Те обикновено са разположени на няколко десетки хиляди километри от Земята, където  геомагнитното поле се противопоставя на налягането на слънчевия вятър. Повечето портали са малки и краткотрайни, но някои са разширяващи се, големи и стабилна.

Тоновете високоенергийни частици могат да летят през отверстията, нагрявайки горните слоеве на атмосферата на Земята, и  причинявайки геомагнитните бури и ярки полярни сияния.

“През 2014 г. НАСА планира да изстреля мисия, наречена «MMS» (Magnetospheric Multiscale Mission) да изучаване на този феномен. Четири космически кораби MMS, оборудвани с детектори за енергийни частици и магнитни сензори ще бъдат разположени в различни части на магнитосферата за да наблюдават тяхната дейност. “

 

Има само един проблем: как да ги намерят? Магнитните портали са невидими, неустойчиви и неуловими.

Те се отварят и затварят без предупреждение и няма “указатели за вход в тях”, каза Скъдер. Но в действителност има знаци, и Скъдер ги е открил.

 

Портали се образуват по време на разкъсване на връзките между линиите на магнитното поле. Смесвайки се, линиите на магнитното поле на Слънцето и Земята се пренареждат на кръст и създават отвори.

«X-точките” се образуват на тези своеобразни кръстовища. Внезапно   смущение в  магнитните полета може да насочва потока от заредени частици от X-точката, създавайки зона за “електронна  дифузия”.

За да научи  как да намери тези събития, Скъдер е  изследвал данни от космическа сонда, летяла в орбита около Земята преди повече от 10 години.

“В края на 1990-те години космическият кораб Polar  на НАСА  няколко години изследва магнитосферата на Земята” – обяснява Скъдер – “и е регистрирал много X-точки по време на своята мисия.”

“С анализ на данните от  Polar, ние открихме пет прости комбинации на магнитното поле, както и параметрите на високоенергийни частици, които показват ,  че  сме изправени пред X-точка или област на електрона дифузия.

Само един добре оборудван космически кораб може  да извърши тези измервания, “- казва Скъдер.

“Това означава, че едно от устройствата  от мисията  MMS  може да намери   портала и да информира другите.

При планирането на мисията  първо се е приемало, че MMS ще трябва да прекарат една година или повече, обучавайки се да търсят портали,  преди да да може да ги проучат. Работата на Скъдер съкращава процеса, което позволява MMS веднага да започне  работа “, – се казва в доклада на НАСА.

Какво означава това? Казано по-просто, нашите добри познати – магнитните портали от научната фантастика – сами се предлагат в качеството на най-кратките пътища към неизследваните светове и нови цивилизации ….

Крайно време е да намерим тези Старгейт в реалния живот, и изглежда, че ние (добре, макар и само д-р Скъдер) сме ги намерили! И с “указателя”, описан в тази статия, те наистина се отворят за нас, блестящи и вълнообразни, в магнитното поле на Земята.

Магнитното поле на Земята е всъщност морфично, което разполага със собствено съзнание? За това – следващия път!




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bubolina111
Категория: Забавление
Прочетен: 549644
Постинги: 375
Коментари: 471
Гласове: 610
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031