Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2010 19:58 - Соня Бакиш се допитвала до Слава Севрюкова дали Станко Тодоров ще оцелее в готвения преврат
Автор: bubolina111 Категория: Забавление   
Прочетен: 3346 Коментари: 1 Гласове:
3




Златни спомени Геimage image Пенчо Кубадински, генералитетът от МНО и висши офицери от УБО решавали лични проблеми при пророчицата Христо Нанев е автор на пет книги за Слава Севрюкова. В последната си “Легендата реалност. Свръхфеноменът Слава Севрюкова” той представя скрити епизоди от биографията на пророчицата, чиято слава изгрява посмъртно. Разказва за това как гадателката прави нов ракурс на Мона Лиза, богомилите, Христос и произхода ни.

Единствено пред вестник “Над 55” писателят, който е бил плътно до нея до сетния й дъх през април 1991 г., а двайсетина години се занимава с уникалната й дарба, се реши да сподели малко известни факти от житието-битието на феномена, призната за “по-голяма” от самата Ванга дори, наричайки я “Света Слава”. До нея се допитва акад. Антон Дончев как са изглеждали богомилите, а художничката Мария Ножарова, направила посмъртната маска на Апостол Карамитев, скицира облеклата, бита и визията на родните еретици.

Христо, отдавна се носи слух, че Слава Севрюкова е “замесена” в първата в света трансплантация на сърце, направена в ЮАР от проф. Барнард. Каква е истината?
- Разговарях с нейни съседи в кв. Овча купел, които казваха, че често са я търсели по телефона от чужбина, че по жицата е консултирала световноизвестния учен. Дори е направлявала ръката на хирурга. За мен това е абсурдно. В онази епоха на “желязната завеса”, на трудните контакти да ти се обадят в София от Кейптаун… Но комшиите й бяха категорични. Твърдяха още, че с доц. Иво Лозенски са ходили до Лондон и чак до Америка, което също звучеше леко преувеличено.

Има много мистерии около Слава Севрюкова. Лично аз смятам, че тя не е направлявала ръката на проф. Барнард. Но пък попаднах на един черно-бял документален руски филм след разсекретяване на архивите, който показва как тя направлява сърдечна операция в Москва от България, от разстояние. Братушките я бяха заснели, това е периодът на 70-те години, когато е била голямата надпревара за завоюване на Космоса, науката, атомното ядро. И този, който владееше тези сили, той щеше да владее света. Правени са умопомрачителни експерименти с хора като леля Славка. В двайсетминутната лента, излъчена по една от руските телевизии, се вижда черно на бяло как една неука българка с четвъртокласно образование, без елементарни познания по медицина, направлява изключително сложна сърдечносъдова операция.

Пророчицата в действителност била ли е някога в Америка?

- За разлика от съседите й, нейни близки са категорични – никога не е била! Но пък се запознах с един полковник от разузнаването, който, когато е бил на мисия в САЩ, в Бостънския университет, в Еврейския научен медицински институт, вижда там Севрюкова. Как правят с нея изключителни експерименти, как я изследват. Позамислих се. Значи, изтича информация, макар и неволна, как са проявявали интерес към нея от щатите. В дома й видях няколко покани от Вашингтонския психотроничен център с надпис “До проф. Слава Севрюкова”. Така я бяха титулували американците, испанците. Бяха й връчили Ордена на почетния легион лично от крал Хуан Карлос. Бяха правили експерименти с нея в Мадрид, в Шведската академия на науките и т.н.

Подготвяш и филм за свръхсензитива. Кой ще бъде “гвоздеят” в документалната лента?
- Ще се види нейният автентичен разказ за срещата й с две руски журналистки от сп. “Советская женщина”. Разпитват я най-подробно, докато едната не се сеща и я пита: “Какво би могла да ни разкажеш, лельо Славе, за Мона Лиза?!” Тя се чука по челото и възкликва: “Дотук за какво ли не ме питаха. За атома, за Вселената. В главата на президента Ричард Никсън ме караха да влизам…” Това го е правила наистина, по време на виетнамската война. Тя разчете информация, по-конкретно неговата мисъл: “Ще бием, докато победим!”, но “пък него тогава няма да го има”, уточнява тя, което и стана.

Та какъв е нейният “прочит” за Мона Лиза?
- Историята е автентична, от извора, от самата Елена Нейкова, присъствала на разговора. При задаването на въпроса тя прави едни особени движения, с които отваря “процеп” във времето и пространството. Казва: “Пред мен е Леонардо, облечен е в дълга риза, носи под едната си мишница триножник, а под другата – свити на руло картони. На рамото му има празен мях, в който би трябвало да има вода. Леонардо се връща от замък, който е рисувал. Това е горещ септемврийски ден и прибирайки се към Флоренция, вижда как по пътя му се задава каруца, кара я една жена. Леонардо застана по средата на черния коларски път и помоли сеньората за вода. Тя му даде да пие, а той толкова жаден, че живителната течност се разплиска по дрехите му”, вижда пророчицата какво е станало. Тук има един доста интерес момент – от самото начало на “контакта” Севрюкова прави едни интересни движения, сякаш изтупва нещо от дрехите си. Тя казва: “Аз станах част от Леонардо!” Тя се отърсва от капчиците вода и продължава: “Ах, колко е “възпитан” този Леонардо, едно благодаря не каза!” Сеньората шибва конете и отпрашва по пътя си. Но нещо в този момент “сработва” у твореца, някаква мълния го удря. Разпъва триножника, слага картон върху него и започва да скицира по памет тази жена, която силно го е впечатлила.

С какво?

- Лявата й ръка е слабоподвижна. Шиба конете с дясната. Лицето й също е леко изкривено – пареза. След време започнах да се ровя в източници, които да потвърждават видяното от леля Слава. За голям късмет попаднах на един ескиз на Леонардо на Мона Лиза, който няма нищо общо с прототипа, но според Севрюкова е много близък до оригинала. Тя не е била красавица, но в продължение на 20 години художникът не е доволен от картината си, постоянно я доработва, за да се стигне до известната Мона Лиза. Между другото, той не кръщава творбата си нито Мона Лиза, нито Джокондата. Неговите съвременници я озаглавяват така. Става въпрос за Мадона Елизабета, оттук – Мона Лиза, а съпругът й се казва Франческо дел Джокондо.

Нима една лицева пареза е истинска причина за подобен шедьовър?
- Както е известно, усмивката й е необяснима, но Да Винчи влага мисъл в нея, иска да покаже силата на човешкия дух над слабостите на тялото. Самата Слава е изненадана от това, което е видяла, и си казва: “Я да видя тая жена откъде й дойде? Защо е изкривено лицето й?!”. Пренася се назад във времето: “Леонардо се връща от един замък, той го е скицирал с въглен. Оттам идва и тази жена. Виждам я като дете на 4-5 годинки. Била е дъщеря на конярите на феодала. Учейки се да язди, пада от коня, удря лошо лицето си и оттам идват деформациите. Та това е фациалис (медицинската диагноза – б.а.), пареза на лицевия нерв.” Невероятният й разказ се появява на страниците на “Советская женщина” по време на перестройката, светът вече е отворен…

Подобна трактовка малко по-късно обаче прави и един френски лекар, който “обнародва” хипотезата си, досущ като тази на Слава Севрюкова?
- Прав си! Виден парижки невролог прочел “видението” на българската ясновидка и си го приписва. Това е един странстващ мит. В почти всички енциклопедии може да се прочете, че този френски невролог е разгадал тайната на Мона Лиза. Оборвам твърденията му, тъй като разполагам с доказателства.

Пророчицата успя ли да види “преврата” на 10 ноември 1989 г.?
- Малко преди “знаменателната” дата я посещава Соня Бакиш, съпругата на Станко Тодоров. Пита я има ли опасност за мъжа й. “Не виждам тъмни облаци над главата му, успокоява я тя, за добро е!” Разполагам със спомените на проф. Антон Антонов, пред когото е казала: “Мене ме питаха за какво ли не. Мене ме питаха и за падането на Тодор Живков, обаче аз не смеех да кажа, защото ако сега ви кажа, че Живков ще падне след 20 дни, мене ще ме приберат и затворят.” Проф. Антонов уточнява: “Точно след 20 дни Тодор Живков падна!…”

Правеше ли дългосрочни прогнози какво ни очаква?

- Цитирам едно към едно: “Таман България ще влезне в Европа, и светът ще тръгне на зле!” 2007-а влязохме в Евросъюза, а 2008-а започна кризата. Попитах я: “А колко време светът ще върви на зле, след като ни приемат в Европа?” Тя ми отговори със сложен метафоричен изказ: “Ще трае наполовина на Втората световна война! Таман България ще тръгне на добре, и светът ще тръгне на зле”. Продължението е по-интересно: “Когато светът тръгне на зле, ние ще сме малко настрани от това, което го чака!”. А както е известно, леля Слава почина преди двайсетина години. Виждаш каква точност има в преценките й, в прогнозите. Тя имаше също предвид и природните катаклизми: “Не си мислете, че земята, по която стъпваме, ще бъде все земя. Някъде там ще има и вода… Ще стане по-рано, отколкото го очакваме! Предупреждавайте вашите близки да се прибират у дома до 2012-2015-а, защото и да искат да се приберат по-сетне, вече няма да може!”

Правил ли си някога паралел между предсказанията на Слава Севрюкова, Ванга, Преподобна Стойна, Петър Дънов? Къде се засичат и къде се разминават?

- Благодаря ти за този въпрос. Това ще бъде тема на последната ми книга “Прорицания”. В нея ще съпоставя вижданията както между тях самите, така и с тези на Нострадамус, на Едгар Кейси, на Митар Тарабич и на други световни пророци. Първо, има голямо противопоставяне на двете големи български Сибили – на Слава и на Ванга. Между тях има точни съвпадения, например за покачването на океанското ниво, но има и големи разминавания. Това е въпрос на кондиция, на манталитет. За Третата световна война Ванга казва: “Тя ще почне октомври 2010 г.!” Слава е категорична: “Третата световна война вече тече!” Явно е имала предвид тероризма, духовната деградация…

 


Тагове:   дали,   оцелее,   преврат,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. karambol5 - Благодаря за написнаото. Всъщност ...
19.11.2010 20:12
Благодаря за написнаото .
Всъщност и Слава и Ванга са прави . Двете всъщност виждат две различни части на едно цяло. Права е Слава за тероризма и духовната деградация ,а Ванга еправа за това ,че от края на октомври тече битката за оцеляванетона човечеството.
Нещата са започнали по-рано - през 2008 и ще приключат през есента на 2011.
Още една година и България излиза от кризата . Тя и сега е зашитено място ,но след това ще е още по-защитено.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bubolina111
Категория: Забавление
Прочетен: 553334
Постинги: 375
Коментари: 471
Гласове: 610
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930