Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2010 20:48 - Хм, съвпадения
Автор: bubolina111 Категория: Забавление   
Прочетен: 728 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 06.10.2010 20:00


  Съществуват ли съвпадения или всичко е предначертано?
Това са една малка част от записаните известни случаи на странни „съвпадения”. На вас оставям да прецените дали има съдба или не.

image

Трагедията с кораба „Титаник“ се случила през 1912 година. Почти всички си спомняме, пък макар и смътно, че през 1898 година издателство „Менсфилд“ издава романа на почти неизвестния писател Морган Робертсън „Безсилие или крушението на Титан“, който не предизвикал никакъв интерес у читателите. Действието на романа се развива на кораба „Титан“, който според описанието на автора, имал следните размери: дължина 243 м, водоизместимост 70 хил. тона, мощност на двигателите 50 хил. к.с., скорост 25 възела, 4 тръби, 3 винта. В една студена априлска нощ корабът се сблъсква с айсберг и потъва.

14 години по-късно на своя първи рейс потеглил реалният „Титаник“. Той имал дължина от 269 м, водоизместимост 66 хил. тона, мощност 55 хил. к. с., движел се със скорост 25 възела в час. Имал 4 тръби и 3 винта. В студената априлска нощ „Титаник“ се сблъсква с айсберг и потъва.

През 1838 година американският писател Едгар Алън По написал „Повест за приключенията на Артур Гордън Пим“. В нея той разказва как след корабокрушение четиримата спасени се оказали в открито море. Доведени до отчаяние от глад, тримата от тях убиват четвъртия и го изяждат. В книгата неговото име е Ричард Паркър. През 1884 година корабът „Магнонет“ претърпява корабокрушение. Четирима от моряците се спасяват и подобно на героите на По, се оказват в една лодка. След дълго скитане сред морските простори, обезумели от глад, тримата убиват и изяждат четвъртия. Името му е Ричард Паркър.

През 1922 г. френският художник Рене Шарбоно нарисувал по поръчка на кмета на Руан картината „Жана д’Арк на кладата“. За модел той използвал студентка Жана Ленуа. На следващия ден след като закачили платното в изложбената зала, в университетската лаборатория избухнали реактиви, а там се намирала Жана, която не успяла да избяга от помещението и изгоряла жива.

На 28 юли 1900 година кралят на Италия Умберто I вечерял в ресторант в град Монц
. Изяснило се, че собственика на заведението, когото наричали Умберто, се родил в един ден с краля, техните жени носели едни и същи имена, сватбата също се състояла в един и същи ден, а ресторантът бил открит в същия ден, в който короновали краля. Кралят и собственикът много се забавлявали по този повод и се уговорили на следващия ден да отидат на стадиона. На сутринта собственикът на ресторанта Умберто внезапно починал, кралят изказал съболезнованията си, но само няколко часа по-късно бил застрелян от анархистите. Съдбите и на двамата се различавали само в това, че смъртта ги застигнала на различни места.

На 6 август, пък, 1978 година, в 21:40 часа, неочаквано звъннал любимият будилник на папа Павел IV, който в продължение на 55 години му служел безпогрешно и бил настроен да звъни за 6 часа сутринта. Точно в момента на звънене неговият стопанин завършил земния си път.

image

Пети декември 1664 г. край крайбрежието на Уелс потънал пътнически кораб.
Загинали всички членове на екипажа и пасажерите, освен един. Щастливецът се казвал Хю Уилямс. Повече от век след това, на пети декември 1785 година, на точно същото място претърпял крушение друг кораб. И отново се спасява един единствен човек на име Хю Уилямс. В 1860, отново-същия пети декември, тук към дъното се отправила рибарска шхуна. Жив останал само един рибар. И той се казвал Хю Уилямс.

На Людовик XVI предсказали, че той ще умре на 21 число. Изплашеният крал на 21 число на всеки месец седял, заключен в своята спалня, никого не приемал, не изпълнявал никакви дела. Но предпазните мерки се оказали напразни. 21 юни 1791 г. Людовик и неговата жена Мария Антоанета били арестувани. На 21 септември 1792 година във Франция била провъзгласена република и отменена кралската власт. А на 21 януари 1793 година Людовик XVI бил убит.

Жител на Тексас, на име Алан Фолби попаднал в авария и си повредил артерията на крака. Той навярно е щял да умре от загуба на кръв, ако не минал наблизо край него случайно Алфред Смит, който го превързал и извикал "Бърза помощ". След пет години Фолби се оказва свидетел на автокатастрофа: шофьора на катастрофиралата кола лежал в безсъзнание, с разкъсана артерия на крака. Това бил Алфред Смит.

По странно и плашещо стечение на  обстоятелствата много уфолози умирали в един и същи ден - 24 юни, вярно, в различни години. Така, на 24 юни 1964 г. умира авторът на книгата "Зад завесите на летящите чинии" Франк Скали. На 24 юни 1965 г. умира киноактьорът и уфолог Джордж Адамски. А на 24 юни 1967 година в света на отвъдното преминали отведнъж двама изследователи на НЛО - Ричард Чен и Френк Едвардс.

Жителите на шотландско село гледали, в местен кинотеатър, филма "Около света за 80 дни"
. В момента, в който киногероите седнали в коша на въздушния балон и отвързали въжетата, се раздал странен трясък. Оказало се, че на покрива на кинематографа паднал едно към едно такъв, както във филма, балон. А това било в 1965 година.

Когато американския астронавт Нийл Армстронг стъпил на повърхността на Луната, за първи път, произнесената  от него фраза била: "Желая Ви успех, мистър Горски!". Значението на фразата, крие зад себе си интересна история. Когато бил дете Армстронг случайно подслушал кавга на съседите – семейна двойка по фамилия Горски. Мисис Горски говорила на мъжа: "По скоро съседското момченце ще излети на Луната, отколкото ти да задоволиш жена!".

Когато Марчело Мастрояни в разгара на шумно приятелско парти запял старинна песен "Изгоря този дом, където аз бях така щастлив...". И не успял да допее куплета, защото му съобщили за пожар в неговия дом.

  image

 

image  



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bubolina111
Категория: Забавление
Прочетен: 553208
Постинги: 375
Коментари: 471
Гласове: 610
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930