Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2014 20:46 - Ето как се казва твоят ангел
Автор: bubolina111 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 740 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 12.12.2014 20:53


 Ето как се казва твоят ангел, в зависимост от деня от седмицата в който си роден

Гавраил (Понеделник)

Архангел Гавриил е архангел, който в християнството и исляма открива тайните послания на Бога: той известява Дева Мария за предстоящото Рождение на Иисус Христос (Благовещение) и нейната смърт, а на Мохамед диктува Корана. Един от двамата ангели, посочени в Библията по име - вторият е Михаил.

Рафаил (Вторник)

Рафаил е един от седемте свети архангели. В християнстяото и юдаизма е могъщ лечител на физическите болести и страдания както на хората, така и на животни. В Библията е споменат във второканоничата Книга на Товит (3:16; 12:12-15). Съгласно еврейските предания той е излекувал Авраам от болката, която е изпитвал при обрязването, на което се подлага като възрастен.

Уриел (Сряда)

Уриил е един от седемте главни архангели в православната традиция.
Името на този архангел означава "божия светлина", "Божествен огън" и се споменава във второканоничната Трета книга на Ездра (3 Ездра 4:1, 5:20 и 10:28), като ангел, изпратен от Бог на Ездра за да го наставлява и да му обясни съкровените пътища Божии. Името му се споменава и в апокрифната Книга на Енох, където се описва като "един от светите ангели, ангел на гръмотевиците" (Енох 4:20).
Уриил, като сияние на божествения огън, е просветител на помрачените. В иконографията архангел Уриил се изобразява държащ пред гърдите си с дясната ръка изваден меч, а с лявата, пусната надолу - огнен пламък.

Салатиил (Четвъртък)

Салатиил — в християнството (предимно в православната традиция), е архангел на молитвите, вечен застъпник пред Бога за хората, който ги подбужда да се молят, молитвеник за спасение и здраве. Името Салатиил в перевод от еврейски език означава — молитва към Бога, молитвеник Божий, подбуждащ към молитва.

Йехудиил (Петък)

Йехудии́л е един от седемте главни архангели в православната традиция. Неговото име е известно само от църковните предания, то не се среща в Библията и в Евангелията.
В иконографията Йехудиил се изобразява държащ с дясната си ръка златен венец, а с лявата бич от три черни въжета.
Йехудиил е покровител на тези, които се трудят за Божията слава и ходатайства да бъдат възнаградени за подвизите си; венецът, който държи в ръка, символизира божието възнаграждение за духовния труд.

Варахиил (Събота)

Архангел Варахиил — в християнството (предимно в православната традиция), е архангел на Божието благословение — "чрез него се изпраща Божието благословение на всякое дело и на всяко добро житейско деяние".

Михаил (Неделя)

Михаил е главният архангел, главният пазител на Рая и главен страж на Божия закон.
В Откровението на свети Йоан Богослов е описана битката на свети Архангел Михаил и неговите ангели със седемглав и десеторог Дракон, в резултат на което Драконът, наричан още Дявол или Сатана, е прогонен от Царството небесно на земята.
Освен това според вярванията свети Архангел Михаил пази тялото на Моисей и превежда душите на мъртвите до ада или рая. Самото име Михаил буквално преведено означава "Кой е като Господ?"



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bubolina111
Категория: Забавление
Прочетен: 552775
Постинги: 375
Коментари: 471
Гласове: 610
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930